KRM snippet Online versie
KRM
 
 
 
KRM nieuwsbrief 15    Augustus 2018
De zomervakantie is weer achter de rug, de werkzaamheden voor het KRM zijn weer opgepakt. In deze nieuwsbrief willen we alle KRM-geregistreerde mondhygiënisten informeren over de belangrijkste items met betrekking tot het KRM.
 
 
Wat vindt de KRM-geregistreerde mondhygiënist van de huidige normen?
Op 7 mei is naar alle 1734 KRM-geregistreerde mondhygiënisten een enquête verstuurd met als doel input op te halen voor de nieuwe normen 2020-2025.
342 KRM-geregistreerde mondhygiënisten hebben de moeite genomen om deze uitgebreide vragenlijst in te vullen, waar voor veel dank! Bent u benieuwd naar de belangrijkste uitkomsten van de enquête?
Lees hier de samenvatting »
 
 
Nieuwe scholingen

Uit de enquête bleek dat er behoefte was om recent beoordeelde scholingen onder de aandacht te brengen. Naast de bestaande KRM scholingsagenda in PE-online, wil het KRM ook regelmatig nieuwe toegevoegde scholingen onder de aandacht brengen, door overzichten te publiceren in korte nieuwsbrieven.

In de afegelopen maanden heeft de Beoordelingscommissie KRM deze scholingen beoordeeld.

 
 
Zijn de eisen van het KRM zwaarder dan de registers van vergelijkbare  beroepsgroepen?
Dit geluid horen wij regelmatig, ook in de recente enquête over de KRM-normen. Maar klopt dit wel? We hebben een rondje gedaan langs de registers van vergelijkbare beroepsgroepen waarbij we inzoomen op het verplichte aantal werkzame uren en het verplichte  aantal punten behaald uit deskundigheidsbevorderende activiteiten.
Lees hier de samenvatting >>
 
 
PE-online App


Sinds kort is er een PE-online App! Download de PE-online App en maak het uzelf gemakkelijk om uw KRM-dossier bij te houden. Met de App kunt u eenvoudig gevolgde scholing toevoegen en cursussen vinden. U heeft altijd het meest complete cursusaanbod bij de hand en u ziet in een oogopslag hoe u ervoor staat.

De PE-online App werkt functioneel, maar wordt momenteel nog geoptimaliseerd.

Lees verder hoe u de app kunt installeren.
 
 
 
Wkkgz en registratie in het Krm
Voor registratie in het KwaliteitsRegister Mondhygiënisten dient u deel te nemen aan een klachtenregeling die voldoet aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). 
Eén van die verplichtingen is dat de zorgaanbieder een klachtenregeling heeft, een klachtenfunctionaris heeft die klachten laagdrempelig kan bemiddelen en aangesloten is bij een door het Ministerie van VWS erkende geschillenregeling.  
Lees hier verder»
 
 
 
Klankbordgroep nieuwe normen 2020-2025 KRM
Wilt u meedenken over de vormgeving van de nieuwe normen? Meld u dan aan als lid van de klankbordgroep om over de nieuwe KRM normen te adviseren.Wat wordt er van de klankbordgroep verwacht?Leden van deze klankbordcommissie ontvangen het concept nieuwe normen en kunnen zich inlezen. Daarna nodigen we hen uit voor een (waarschijnlijk eenmalige) bijeenkomst dit najaar, waar de items en issues besproken zullen worden. 
Lees verder »
Gezocht: lid voor de Beoordelingscommissie
Het KwaliteitsRegister Mondhygienisten (KRM) werkt met het registratiesysteem PE-Online. Met dit systeem worden de aanvragen van erkenning van scholing en het toekennen van KRM-punten verwerkt. Het beoordelen van deze aanvragen wordt gedaan door de leden van de Beoordelingscommissie KRM (BC KRM). Het KRM is op zoek naar een gemotiveerd nieuw lid om de BC KRM te versterken en weer tot een groep van zes commissieleden te komen.

Lees hier de vacature »
 
 
ICO: waar u moet weten over het indienen jaarverslagen
ICO jaarverslagen dienen zowel bij het KRM als bij NVM-mondhygiënisten te worden ingediend. Lees hoe, wat en waarom.
 
KRM  |  KwaliteitsRegister Mondhygiënisten

Postbus 1336  |  3430 BH  |  Nieuwegein

030 657 18 46  |  info@kiesKRM.nl  |  wwww.kiesKRM.nl  |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden